Представят как “Европа навлиза в българските земи”

Автор:
6 окт. , 2017   Video

Ученици ще представят как “Европа навлиза в българските земи”. Това ще стане по време на Национална ученическа историческа конференция, която ще се проведе днес в Русе. В нея ще вземат участие 26 ученици от Русе, Бургас, Ивайловград, Кърджали, Габрово, Петрич, Силистра и Троян. Събитието ще се проведе в днес, 06.10.2017 г. от 10.00 ч. в Историческия музей. Организатори са СУПНЕ “Фридрих Шилер“, Регионален исторически музей – Русе, Регионално управление на образованието – Русе с подкрепата на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“. Поводът е 10 години от приемането на България в Европейския съюз.

В докладите си младите хора ще проследят по какъв начин европейските порядки навлизат в различните райони на България и какво влияние оказват. Задължителният алгоритъм, по който гимназистите са подготвили разработките си, включва посещения на библиотеки и музеи, работа със специализирана литература, ползване на архив, проучване на регионалната преса.

Целта е да се провокира интересът на учениците към миналото и историята и да се развият способностите им в сферата на проучвателната дейност.

Докладите на учениците са поместени в сборник, който вече е отпечатан.

 

 


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.