Представят сборник за походи и щафети на русенски студенти

0
16
декларациите за дължими данъци

Две свои печатни издания и мултимедийна презентация за участие на русенски студенти в международна експедиция ще представи днес спортното туристическо и природозащитно дружество “Академик” към Русенския университет.

Това съобщиха от висшето училище в града. Презентацията ще бъде от 17 часа в зала 2.203 на корпус 2.

Заслужилият професор на Русенския университет доц. д-р Стефан Вичев ще представи сборника “Тринадесетвековната история на България в събитийния календар на СТПД “Академик – Русе”, съставен от дългогодишния деятел на дружеството инж. Стефан Георгиев. Изданието е резултат на съдействието на десетки деятели на дружеството и с подкрепата на общинската фондация “Русе – град на свободния дух” и фондация “Еконт”.

Целта е популяризиране на свързаните със значими събития в тринадесетвековната история на България, а също и на Русе, походи, щафети, конкурси, инициативи, прояви на русенските студенти и преподаватели, осъществени от 1961 г. до наши дни. Очакванията са да се въздейства на младите хора, да им се дадат идеи и примери за организиранe на нови интересни, атрактивни изяви, изпълнени с патриотичен дух.

Ще бъде представен и “Пътеводител по маршрути до природните, историческите и културни забележителности в околностите на Русе”, а спелеологът Тихомир Енчев ще разкаже за пещерите в Западна Украйна. В района на село Короливка, Тернополска област, спелеолози от спелеоклуб “Академик” са били част от международната експедиция “Оптимистическая 2018”, организирана от спелеоклуб “Циклоп” от град Лвов, Украйна.