Призрачно видение на кралица Мария посреща туристите в Двореца в Балчик

Автор:
3 ян. , 2018   Video

Призрачно 3D изображение на румънската кралица Мария, обитавала двореца в Балчик, ще посреща туристите през 2018 година.

Изображението се проектира върху една от вратите вътре в сградата в автентичната зала, проектирана за работен кабинет на съпруга на Мария Единбург – Фердинанд I Румънски.

Дигиталното изображение е в автентичната зала, проектирана за работен кабинет на съпруга на Мария Единбург – Фердинанд І. Сред ориенталския интериор и приглушената светлина на кабинета във вила „Тихото гнездо“, който Фердинанд така и не успял да посети до смъртта си, гостите на „Двореца“ ще срещнат очи в очи оживелия образ на самата румънска кралица, който при жестикулиране произнася на български и английски „Добре дошли в моя кралски дворец!”, и се движи. Гостите на Двореца пък ще могат да си правят снимки и селфита с “призрака”.

По думите на Жени Михайлова, директор на културен център „Двореца”, създаването на холограмата е продължило близо 3 години. Обследвани са множество детайли от снимки на кралицата. За проекта е използвана снимка на 21-годишната кралска особа, а движенията са пресъздадени от  дъщерята на Хилда Казасян – Надежда. Момичето е избрано сред няколко модела, не само заради височината, фигурата си и овала на лицето, но и защото най-много се приближава до тембъра на оригинала. За него пък е използван автентичен запис на Мария Единбург.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.