Проблеми с тока бавят отварянето на парка с миниатюри във В. Търново

0
44
Проблеми с тока бавят

Проблем с електрозахранването бави отварянето на парка „Търновград – духът на хилядолетна България”.

Това е най-новият туристически обект в старата столица, а атракционът е разположен в подножието на Балдуиновата кула.  Проектът включва над 40 макета на различни забележителности от цяла България, а инвеститор е частна украинска фирма.

Собственикът й Александър Меншиков обаче се оплака от проблеми с енергоразпределителното дружество за Североизточна България и изрази тревогата си, че не му пускат тока и съответно няма как да полива и засее растенията, нужни за озеленяване. Макетите в парка вече са разположени, но остава работата по алеите и озеленяването.

Той лично, като инвеститор следи всеки детайл от оформянето на парка. Казва, че всички документи са готови и чакат цяла седмица, а не могат да включат напоителната система без ток – за да не загинат цветята, носят кофи с вода, да ги поливат.

Ако проблемът с електрозахранването се реши, паркът „Търновград – духът на хилядолетна България” ще бъде отворен за посетители в празничния 22 септември, когато входът за всички търновци и гости на града ще е безплатен. Новият атракцион е първият по рода си в България.