валежи от дъжд и сняг

Прогнозират валежи от дъжд и сняг и през новата седмица

Автор:
12 февр. , 2018  

През новата седмица отново ни очакват валежи от дъжд и сняг, показва прогнозата на синоптиците от НИМХ към БАН.

Днес над по-голямата част от страната ще е почти тихо. Облачността ще е значителна, но ще е почти без валежи. Минималните температури ще бъдат между минус 4 и 1 градуса, максималните – между 3 и 8 градуса.

Във вторник след временно разкъсване на облачността, тя отново бързо ще се увеличи. Минималните температури ще се понижат, а дневните ще се повишават. Вятърът в планините ще се ориентира от юг и ще се усили. През деня в по-голямата част от страната ще се задържи без валежи, но привечер и през нощта срещу сряда от запад отново ще завали – дъжд и сняг.

В сряда вятърът от изток-югоизток ще се усили. Отново ще има валежи, предимно от дъжд, само на места в западната част на Предбалкана и по високите полета на Западна България, където вятърът ще се обърне от северозапад, е възможно за кратко да има и сняг. С повишението на температурите и валежите от дъжд, макар и слаби, в местата със снежна покривка ще има условия за поледици.

През нощта срещу четвъртък от северозапад, с усилване на вятъра, ще нахлува студен въздух. В Западна България и Предбалкана дъждът ще преминава в сняг.

В петък над страната ще има предимно променлива облачност. Валежи не се очакват. Минималните температури ще са между минус 4 и 0 градуса, а максималните няма да надвишават 10 градуса.

В събота времето ще остане без съществена промяна. Ще бъде предимно облачно. Температурите ще останат без промяна и максималните ще са между 6 и 12 градуса.

В неделя облачността ще остане значителна, но валежи не се очакват. Минималните температури ще са между минус 3 и плюс 4 градуса. Максималните – между 8 и 13 градуса.

 


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.