Работилници за мартеници събират деца в библиотеката и в музея

0
48
1888 лева

Работилница за мартеници ще отвори врати в детския отдел на Регионалната библиотека „Л. Каравелов“ в Русе.

В навечерието на Първия пролетен празник организаторите канят малки и големи русенци да дойдат в Русенската библиотека и да изработят свои оригинални мартенички и  мартенски картички. В работилничката, която ще започне в 10 часа днес, ще се включат и ученици от Професионална гимназия  по туризъм “Иван Павлов” в Русе. Всички материали за изработването на мартениците ще бъдат осигурени от домакините.

Работилница за мартеници ще има и в Екомузея. Те ще бъдат в събота и в неделя, 25 и 26 февруари. Малките и по-големи посетители на музея ще имат възможност сами да направят своята мартеница за празника като ще могат да избират между модели на бял щъркел, пеликан, корморан, бухал, кокиче и глухарче.

Работилницата за мартеници в Екомузея се провежда за трета поредна година. За първи път обаче ще се постави и истинско дръвче, което ще бъде украсено с част от направените мартеници.

Материалите за изработването на мартениците ще се предоставят безплатно. Посетителите заплащат единствено входна такса за музея.