Работодател: Задържане на младите – с добро заплащане и кариерно развитие

Автор:
12 окт. , 2017   Video

Младите хора се нуждаят от добро заплащане и възможност за кариерно развитие, за да не напускат страната.

Това смятат представители на международна компания, занимаваща се с интернет търговия и маркетинг, и търсеща кадри в различни университети в Североизточна България. Комбинацията от кариерно развитие, добро финансово заплащане и от среда – им предоставят възможност да остават в България.

Оперативният мениджър Ваня Кирилова споделя, че тя и екипът ѝ са убедени, че начините по които може да се спре изтичането на млади хора от България, са осигуряването на добра работна среда, кариерно развитие и заплата. За тях е важно фирмата да има вътрешна форма за обучение и развитие. Служителите, които влизат и работят в компанията след първоначалното обучение, дори и да стартират от по-ниски позиции, трябва да имат възможност в последствие да изградят кариера в същата фирма.

По нейно наблюдение, младите хора са достатъчно интелигентни и имат желание за работа и тя трябва да им се предлага. Според прогнозата на Икономическия и социален съвет на ООН, населението на България до 2020 година ще бъде под 7 млн. Изчисленията показват годишен отлив от около 60 хил. човека, или близо 5 хил. души месечно си тръгват от България.

 Comments are closed.