Работодатели обявиха 96 свободни работни места на трудова борса

Автор:
10 май , 2018   Video

96 свободни работни места обявиха работодатели на състоялата се в Русе трудова борса, съобщиха от Бюрото по труда в града.

Свободните работни места са предимно в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството, енергетиката, автомобилната индустрия, машиностроенето.

Трудовата борса е била посетена от 74 младежи, търсещи работа. Тя се организира от Агенцията по заетостта и дирекция “Бюро по труда” в града, по проект “Готови за работа” на оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”, и е насочена към младите хора до 29-годишна възраст.

“Изключително трудна е ситуацията на пазара на труда. В момента наистина трудно се набират кадри, защото хората, които си търсят работа са много по-малко от броя позиции, които са обявени от работодателите, а и стартира летният туристически сезон, който е интензивен”, каза Росица Христова – завеждащ отдел „Човешки ресурси“.

Сред дошлите безработни на борсата бе и 22-годишният Стелиян Тодоров. Разказва, че му е трудно да си намери работа и допълва, че много негови връстници нямат желание да се развиват.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.