Радан Кънев втори мандат начело на ДСБ, и русенец в ръководството на партията

0
27
ДСБ напуска реформаторите

За член на националното ръководство бе избран и проф. Велизар Павлов от Русе.

502-ма от делегатите гласуваха “за”, двама бяха “против”, десет гласуваха „въздържал се“. Мандатът на новия стар лидер на партията е четиригодишен. Кънев поиска едногодишен мандат, за да се види дали може да изпълни обещаното, но съпартийците му решиха той да ги ръководи 4 години.

Кънев ще има трима заместници – досегашните Атанас Атанасов и Светослав Малинов, а новият е Димитър Сяров. В националното ръководство на партията влизат 11 души, които се избират от Националното събрание, а други трима са по право – или общо 14 души.

Решаващ момент за ДСБ не са президентските избори, не е дали Реформаторският блок в този му формат ще оцелее, но това би било решаващо за България с оглед на ситуацията, според Радан Кънев. Затова не било случайно, че тъмносините два пъти протегнали ръка на ГЕРБ, за да има страната ни президент с безспорна геополитическа ориентация и той да е гарант за реформа в съдебната система. За него граждански кандидат означава подкрепен от гражданите, а не човек, който никога не е членувал в партия.

“Трябва да направим така, че да изхвърлим българската левица от българската политика, да защитим националната сигурност”, призова Кънев.