Разбиха престъпна група, занимавала се банкови измами

0
32
убил любовника на жена си

Разбита е престъпна група в състав от шестима души, занимавала се с нерегламентирано придобиване на данни за банкови сметки и лични документи, въз основа на които са изготвяни платежни инструменти и извършвани нерегламентирани банкови трансфери.

Това съобщиха от Окръжната прокуратура в Русе. Димитър Л. /37 години/  от гр. Силистра, Михаил Д. /25 години/ от с. Айдемир, обл. Силистра, Тихомир Г. /38 години/ от гр. Варна, Явор Л. /40 години от гр Русе, Калоян П. /36 години/ от гр. Русе и Паола Д. на 27 години от гр. Силистра придобили, пазили и укрили предмети, материали, компютърни програми – копия на лични карти, сканиращи програми и пластики издадени от български и чужди банкови институции, за които знаели, че са предназначени за подправка на платежен инструмент

В периода от 01.01.2016 г. до 30.05.2017 г. в градовете София, Силистра и Русе петимата избегнали установяването и плащането на данъчни задължения по ЗДДФЛ в особено големи размери, като  не подали декларации по ЗДДФЛ за 2013 г., 2014 г., 2015 г. и 2016 г. Точната сума не се съобщава.

Освен това Димитър Л. и Явор Л. са обвинени и за притежание на наркотични вещества, а Тихомир Г. – за притежание на боеприпаси без съответното разрешение.

Окръжна прокуратура – Русе днес ще внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“ по отношение на  Димитър Л., Михаил Д. и Тихомир Г.  По отношение на Паола Д.  и Явор Л.  е определена мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 5 000 лева., а по отношение на Калоян П. „Парична гаранция“ в размер на 10 000 лева.

При реализиране на  акцията са взели участие полицейски служители от няколко областни дирекции и ГДНП, при която са  извършени претърсвания и изземвания на 13 обекта, разположени на територията на гр. София, гр. Силистра, гр. Варна, гр. Русе и с. Айдемир, обл. Силистра, като са иззети множество банкови документи, банкови извлечения, дебитни карти, сим карти, компютърни конфигурации, мобилни телефони, няколко единици боеприпаси и различни видове наркотици, в неголеми количества.