Реконструкцията на Градския стадион

„Размразиха“ ремонтните дейности на  Градския стадион

Автор:
16 февр. , 2017  

Ремонтните дейности на  Градския стадион в Русе, на който, според обещания на най-високо ниво, в тона число и на бившия спортен министър Красен Кралев в петък „Дунав“ трябваше да посрещне „Берое“, са размразени.

Най-сетне започна сондирането за пилотите, които ще подсигурят основите на пилоните за осветлението на съоръжението. Предстои да се положи арматурата за тях, която най-сетне  бе доставена на място и да се излее бетон.

Прекъсването, което официално беше обявено на 9 януари, беше наложено заради падналия обилен сняг и продължителното застудяване. Тогава, заради лошите метеорологични условия, строителството бе спряно с акт 10. През целия месец декември, докато времето в Русе беше добро за работа обаче, фирмата-изпълнител „Тарктур“ ЕООД така и не напредна съществено в дейностите. Преди Коледа теренът бе покрит с пясък и заравнен „на око”, в очакване на новите тревни чимове.

Средствата за станалия вече „исторически” ремонт на Градския стадион в Русе бяха отпуснати с решение на Министерски съвет от 15 юни 2016 г. С процедурата се зае спортното министерство, но заради различни специфики на планираните дейности и препроектирането им от Община Русе, тя бе официално обявена чак на 4 август. Договорът с изпълнителя „Тарктур“ ЕООД бе подписан на 14 октомври, а 4 дни по-късно, в Русе Красен Кралев обяви началото на дейностите.

Според документите, от срока на договора, който трябваше да бъде довършен за 60 дни, са изминали едва 33 дни. Останалите 27 дни от него щели да започнат да текат, когато строителството бъде подновено с акт 11, твърдят от Министерството на Младежта и спорта. Не се знае, дали това означава, че „Дунав” ще може да играе домакинствата си тук през май, или ще трябва да изчака до есента за началото на новия сезон.

 Comments are closed.