Ремонтират три отделения в горнооряховската болница

0
47

Три отделения в горнооряховската болница ще бъдат напълно обновени, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Иван Иванов. Ремонтът ще струва 270 000 лв., а парите са осигурени по проект „Красива България“, като част от сумата се осигурява от Социалното министерство и местната администрация.

След ремонта на практика цялото южно крило на болницата „Св. Иван Рилски“ ще бъде напълно обновено. Реконструкции се извършват в отделенията „Физиотерапия“, „Първо вътрешно“ и „Уши, нос и гърло“.

„Основен ремонт, стаи, коридори, служебни помещения, операционни и т.н., като ще се кандидатства догодина по същата програма, за да се извърши такъв и в още две отделения „Второ вътрешно“ и „Инфекциозно отделение“. Закрепихме част от „Детско отделение“, обновихме кърмаческия сектор, сервизните помещения и млечната кухня“, разясни директорът на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ д-р Иван Иванов.

Ръководството има желание да ремонтира и отделението по „Образна диагностика“. За обновяванията и поддръжка на сградата обаче, лечебното заведение разчита и на дарители. Добрата новина е, че през последните две години немска благотворителна организация е подпомогнала болницата с близо 20 000 евро.

През последните 7 години в модернизиране на отделенията в болницата са вложени над 1 млн. лв. Те са осигурени от горнооряховската община и от проекти. За този период е закупена нова апаратура, обновена е и медицинската база.