Русенската опера с два спектакъла на “Банско Опера фест”

0
44
Операта в Русе

Русенската опера ще представи два спектакъла на “Банско Опера фест”, който ще се състои от 24 до 26 август тази година в курортния град. Това съобщиха от културната институция в Русе.

Балетният спектакъл “Спящата красавица” ще бъде представен на 24 август. Той ще е под ръководството на Марияна Захариева, репетитор на балетната трупа на Русенската опера. Костюмите и сценографията са на Иван Савов, а хореографията е на Калина Богоева. В ролята на спящата красавица е Весела Василева, солистка в балетната трупа. Тя е отличена с “Кристална лира” 2016 за балетно изкуство. За пореден път публиката ще се наслади на изяществото на танца като приказен елемент в това заглавие. Участват още солисти и кордебалет на Държавната опера в Русе.

На следващия ден ще бъде представен втория спектакъл – операта “Джани Скики” от Джакомо Пучини. Диригент ще бъде Найден Тодоров, режисурата е на Татяна Соколова, сценограф и художник на костюмите е Яна Дворецка. Участват Добромир Момеков, Мария Цветкова, Андреана Николова, Александър Баранов, Родриго Трозино,  Теодора Чукурска, Георги Ганчев, Момчил Миланов, Стоян Стоянджов, Владимир Попов, Петя Цонева, Стефан Пенчев, Пламен Бейков, Пламен Троански, Евгени Ганев, а също оркестър и солисти на Държавна опера – Русе.