Русенски полицаи се включват в благотворителен футболен турнир

0
66
Благотворителен турнир по минифутбол

Благотворителен турнир по минифутбол за служители на МВР ще се състои в края на тази седмица, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР.

Надпреварата, н която ще се включат осем отбора от полицаи, ще се проведе на 20 април т.г. в спортния комплекс “Ялта” в Русе. Турнирът е част от националната благотворителна спортна инициатива за подпомагане на децата на загинали и пострадали при изпълнение на служебните си задължения служители на МВР.

В продължение на няколко месеца верига от регионални турнири в 16 областни града в страната ще излъчи финалисти. Те ще излъчат победител в навечерието на празника на МВР – на 3 и 4 юли т.г., на националната футболна база “Бояна”.

По време на всички турнири в страната специални екипи от доброволци ще набират дарения и ще информират зрителите и любителите на минифутбола за инициативата. След финалния турнир в София събраната от доброволците и спонсорите сума ще бъде предоставена на фонда, създаден в подкрепа на децата и семействата на загинали и пострадали служители от системата на МВР.