Русенския фестивален оркестър и дуо Аглика Генова и Любен Димитров в програмата на ММД

0
41
Русенския фестивален оркестър

Първия концерт на Русенския фестивален оркестър и дуото Аглика Генова и Любен Димитров ще имат възможност да чуят русенци и гостите на града в програмата на Международния фестивал „Мартенски музикални дни“ тази вечер.

Под палката на маестро Емил Табаков в Голямата зала на Доходното здание ще прозвучат Концерт за две пиана и оркестър на Макс Брух и прочутата витална Осма симфония на Антонин Дворжак.

Началото на концерта е в 19 часа.

Фестивалният оркестър е уникален проект, без аналог в България, чиято необикновенна енергия привлича в Русе за пети пореден сезон първокласни български музиканти от България и целия свят, по-голямата част от които възпитаници на НУИ „Проф. В. Стоянов“ в Русе. За първи път оркестърът ще партнира и с инструменталистите от международно известния Румънския национален симфоничен оркестър в Букурещ.

Дуото Аглика Генова и Любен Димитров е един от най-търсените клавирни ансамбли в света през последните години. Изнасяли са концерти в най-престижните зали и фестивали на всички континенти. По покана на Олимпийския Комитет дуото участва в концерт за откриването на Зимните олимпийски игри в Солт Лейк Сити през 2002 в САЩ и на Световното първенство по волейбол в Триест през 2010