Русенци искат нови пешеходни пътеки и нощна автобусна линия

Автор:
13 май , 2018   Video

Русенци искат нови пешеходни пътеки и нощна автобусна линия. Желанието им бе изразено по време на дискусия за подобряване на мобилността в квартал „Дружба“. Част от исканите промени са заложени в проект, който се разработва от Клуб „Устойчиво развитие на гражданското общество“. В него се предвиждат нови тротоари, пешеходни пътеки, велоалеи, както и нощна автобусна линия, която да свързва квартала с централната част на града.

„Допитването показа, че хората се интересуват, особено младите хора, след 21 часа да има пряка връзка с центъра, за да могат да се придвижват. Има и цяла серия от мерки, които целят да подобрят познанието на хората за градския транспорт. Другото, което ще бъде ново, е електронното билетче, което ще бъде таксувано по време, т.е. ще се позволява прекачване на няколко автобуса с един билет, в определен времеви диапазон, който ще бъде определен след като се направят финансовите разчети. Това е много добро и перспективно, защото никой не е мотивиран да слиза и да се качва за една две спирки“, каза Лучия Илиева – председател на Клуб „Устойчиво развитие на гражданското общество”.

Проектът предвижда и изграждането на буферен паркинг, който да поеме потока от автомобили, които идват от други градове. По думите на Лучия Илиева, в Русе трябва има повече от едно такова място, където гостите на града ни да оставят колите си.

Първата идея – въвеждането на нощна автобусна линия, вероятно ще бъде реализирана през есента. Според инициаторите, идеята – хората да ползват градския транспорт, а не личните си коли – е добра, но общественият превоз трябва да се подобри.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.