Самостоятелен VR шлем

0
37
Самостоятелен VR шлем

Тайванска компания HTC представи самостоятелен хардуер за виртуална реалност, предназначен за бизнес клиенти, който размива границите между реалност и дигитално преживяване. Vive Focus Plus пренася потребителите от настолния компютър към устройство, което се прикрепя към главата като шлем за по-продължителни VR сесии.

Има вградени два ултразвукови 6DoF контролера, които позволяват интуитивна навигация във виртуалното пространство. Подобрението улеснява пренасяне на виртуално съдържание от настолен компютър, правейки шлема физически по-лесно преносим и естествен за употреба.

Компании като SimforHealth и Immersive Factory вече използват Vive Focus Plus за медицински обучения и симулации по безопасност. Захранва се от мобилна VR платформа Qualcomm Snapdragon 835. Дисплеят 3K AMOLED създава реалистична и поглъщаща среда за симулации за медицински персонал.

Шлемът ще се доставя с няколко допълнителни приложения, както и с инструменти за дистанционно управление на устройства, които позволяват записване, следене и управление на повече от един шлем наведнъж.