Съпругата и синът на Баренбойм музицират в Русе

0
53
Съпругата и синът

Съпругата и синът на Даниел Баренбойм, един от най-големите музиканти на нашето време, ще имат удоволствието да чуят русенци и гостите на града тази вечер.

Елена Башкирова Михаел Баренбойм ще музицират в програмата на Международния музикален фестивал „Мартенски музикални дни“ като част от състава на Jeruselem Chamber Musik Festivsl, на който Башкирова е основател. В състава на ансамбъла са представители на няколко поколения музиканти. Най-младият сред тях е едва 28-годишният Пабло Ферандес, носител на Втора награда от конкурса „Чайковски“ в Москва, артист с шеметна кариера по големите европейски сцени днес.

Част от него е и Михаел Баренбойм, наследил огромния талант на родителите си. Със своето инструментално и артистично майсторство, ансамбъла допълват двама велики френски музиканти: виолистът Жерар Косе и кларинеститът Паскал Морагес.

Програмата предлага на публика рядката възможност за да се наслади на една необикновено красива вечер с популярни и обичани творби от Шуман, Барток и Бетовен.

Според познавачи на класическата музика, концертът на Jeruselem Chamber Musik Festivsl се очертава да бъде топ-събитието в тазгодишното издание на Мартенски музикални дни.