Съветници искат по-строг контрол върху ремонтите в Русе

0
46
по-строг контрол върху ремонтите

По-сериозен контрол върху ремонтите, които се правят в Русе, искат съветници от групата на ВМРО. Те настояват и за по-бързото изпълнение на реконструкциите, които се бавят твърде много.

Голяма част от ремонтите започнаха още през миналата година. По думите на доц. Севдалин Ангелов, има видим хаос с изпълнението на реконструкциите.

„Качественото изпълнение на тези ремонтни дейности не бих казал, че е добро. Даже в някои участъци е много лошо. Би трябвало след завършване на един такъв ремонт нещата да изглеждат наистина нови и хубави, добре направени. Фирмите, които изпълняват тези ремонти, оставят цимент по плочките и се губи впечатлението за чисто нова структура. Искаме да бъдем разбрани правилно, не сме против всички тези неща, напротив, приветстваме ги – те трябва да се случат. Русенци ще изтърпят тези неволи в рамките на няколко години, за да стане градът по-хубав, но трябва да има по-сериозен контрол върху изпълнението на тези неща, да бъдат изпълнени качествено“, каза той и допълни, че русенци сигнализират не само за некачествено изпълнение, но и за лошо качество на влаганите материали.

Колегата му Траян Тотев допълни, че положени само преди две седмици плочки вече са счупени.

„Къде отиват средствата от тях? Ще оставим на другите институции да вземат отношение. Не може с тези материали да се работи в нашия град, докато им свърши гаранцията на тротоарите и пътищата, които се правят в момента в Русе, а после сигурно нищо няма да е останало от тях – така че това обезсмисля всичките тези трудности, през които преминават русенци, докато вървят ремонтните действия“, коментира Тотев.

Сигнали за лошо изпълнение на ремонтните дейности има на тротоарите на бул. „Цар Освободител” и по бул. „Придунавски”.

Друг проблем, който също се вижда, е почистването след извършване на ремонтните дейности. В момента целият град е пълен със строителни отпадъци.