Супа „Гараш“ на шеф Ивайло Димитров от „CRAZY FISH“ се превърна в хит на празника на торта „Гараш“
Сред екстравагантните предложения на топ готвача бяха още сладолед от сом и торта Гараш под формата на шоколадова пура. Презентацията на шеф Ивайло Димитров бе част от празника на торта „Гараш“, организиран за пръв път в крайдунавския град от Община Русе.
Студената супа „Гараш“, вдъхновена от класическата едноименна торта. е приготвена от белгийски шоколад, орехи от района на село Нисово, карамелизирани плодове, разказа шеф Димитров пред водещата на празника Мина Маринова.
На площада пред Съдебната палата известният готвач презентира ексклузивно и за пръв път в България сладолед на регионална дунавска тематика – от сом, акомпаниран с карамелизирани водорасли, шоколадов кръмбал, бонбони от фурми с черноморски миди и чипс от шоколад с розов пипер. За традиционалистите имаше класическа торта „Гараш“, но под формата на шоколадова пура и шоколадова сфера с гараш мус.