Шестима кадети от ТСК – Русе се готвят за Европейско първенство

0
39
Четирима русенски щангисти

Шестима кадети от Тежкоатлетически спортен клуб  Русе  са включени в националния отбор по вдигане на тежести за кадети и кадетки  до 15 и до 17 години.

Младежите, които водят подготовка при треньорите Кръстина и Радослав Атанасови вече заминаха на подготвителен лагер, който се провежда в националната спортна база “Дианабад”. Европейското първенство за кадети и кадетки до 15 и 17 години  тази година ще се проведе в  Косово и ще стартира на 23 септември.

В разширения състав от русенският тим старши треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов е повикаал Виктория Станева (кадетки до 15 години, която се състезава в категория до 48 килограма), Хаят Весков (кадети до 15 години, категория – 56 килограма), Надежда Мей Нгуен (кадетки до 17 години, категория до 48 килограма), Цветелина Стоянова (кадетки до 17 години, категория до 56 килограма), Кристиян Йорданов (кадети до 17 години, категория до 77 килограма) и Ангел Русев (кадети до 17 години, категория до 56 килограма).

Тренировките в София се водят от щаб, в който е включен и един от русенските треньори – Радослав Атанасов. Миналата година по време на Европейското първенство за кадети и кадетки, щангистите от ТСК – Русе успяха да завоюват три титли и едно второ място.