Шестима русенски щангисти заминават на Европейско първенство

0
32
Шестима русенски щангисти

Това съобщиха от Тежкоатлетическия спортен клуб „Русе“. Всички те се подготвят под ръководството на треньорите Кръстина и Радослав Атанасови. На практика всичките6 състезатели, повикани от старши треньора на националния тим Иван Иванов получават неговата „благословия“ и ще защитават името на България. Това е признание за добрата работа в русенския тежкоатлетически клуб, дащото Русе е градът, който изпраща най-много млади щангисти на първенството. Заедно с тежкоатлетите ще пътува и единият от техните треньори – Радослав Атанасов.

За Европейското първенство заминават общо 21 млади български щангисти повикани от клубове от цялата страна. Турнирът ще се проведе в полското градче Нови Томисл, недалеч от Познан.

Старши треньорът Иван Иванов заяви, че е доволен от подготовката, но по традиция отказа да прави прогнози и да дава обещания. „Много важно и полезно бе, че успяхме да направим 40-дневен лагер с децата в базата на националния отбор в Дианабад. За този период повечето си подобриха значително личните постижения и станаха много по-уверени. Надявам се да са здрави и да покажат своя максимум в Полша” заяви Иванов.

Русенците, които ще участват на Европейското първенство

Кадетки до 15 г.:

48 кг Виктория Станева

53 кг Цветелина Стоянова

Кадетки до 17 г.:

48 кг Надежда Мей

Кадети до 15 г.:

50 кг Ангел Русев

69 кг Кристиян Йорданов

Кадети до 17 г.:

62 кг Стилян Гроздев