минути след кражба на автомобил

Шината и авера му остават в ареста, Малкия келеш – без обвинение

Автор:
11 февр. , 2018  

32-годишният ветовчанин Янко Янакиев с прякор Шината и авера му, 23-годишният Георги Георгиев, остават за постоянно в ареста.

Това постанови Районният съд в Силистра за ветовчаните, които преди дни бяха задържани за телефонни измами. Третият арестуван по време на полицейската операция Н.Н. с прякор Малкия келеш – на 38 години, не е бил привлечен като обвиняем. Георгиев е направил пълни самопризнания и е готов да сключи споразумение.

И двамата заявили пред съда, че съжаляват за постъпката си, имали нужда от пари, били безработни. По данни от разследващите полицаи обаче, задържаните са водели скъп начин на живот и са поддържали висок стандарт, въпреки липсата на официални доходи.

Георгиев живеел в къща с две стаи с майка си, баща си, брат си, жена си и детето си. Имотът бил собственост на баща му. Има регистрация за криминално престъпление за шофиране в пияно състояние.

Янакиев пък е имал условна тригодишна присъда за измама, наложена му през 2012 година. И той живеел в едно домакинство с родителите, съпругата си и двете си деца.

От съда бе отчетено, че опасност да се укрият няма, но е налице риск да извършат друго престъпление, затова не бе уважено искането на защитата да бъде взета по-лека мярка за неотклонение – като домашен арест, например.

Припомняме, че полицейската операция бе проведена в момент на извършване на телефонната измама, като жертва е била 78-годишна жена от Силистра – подмамена да хвърли от терасата си 1 795 лв. Разигран е бил добре познатият сценарий за оказване съдействие на полицията.

Наложената постоянна мярка “задържане под стража” може да бъде обжалвана до 14 февруари.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.