Шината, Малкия келеш и техен авер закопчани при спецоперация във Ветово

Автор:
8 февр. , 2018   Video

При специализирана полицейска операция в гр. Ветово са задържани трима телефонни измамници: Шината, Малкия келеш и още един техен авер. Това съобщиха административният ръководител на Окръжната прокуратура в Силистра Теодор Желев и директорът на Областната дирекция на МВР в Силистра старши комисар Кристиян Петров.

Измамниците са задържани при съвместна операция на служители от сектор “Измами” на Главна дирекция “Национална полиция” и областните дирекции на МВР в Силистра и Русе под ръководството на прокуратурата.

Двама от задържаните – 32-годишният Я.Я. – Шината и 38-годишният – Малкия келеш, са осъждани. Третият – Г.Г. /23 г./ е с криминална регистрация.

Мъжете са засечени в центъра на Ветово с лек автомобил, собственост на бащата на единия от тях. Групата е действала по познатия сценарий за “съдействие” на полицията при провеждане на полицейска операция за задържане на телефонни измамници. Задържани са след осъществена телефонна измама в Силистра, чиято жертва е седемдесет и осем годишна жена, хвърлила плик с пари от терасата на дома си. В рамките на операцията са намерени и иззети мобилни апарати, SIM карти и други вещи и предмети. Образувано е досъдебно производство. Работата за документиране и доказване на престъпната дейност на задържаните продължава под ръководството на прокуратурата.

 


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.