дали имат обучителни затруднения

Ще проверяват 3-годишните могат ли да учат

Автор:
11 авг. , 2017  

За децата от три до три и половина години, които посещават детска градина, се предвижда тест, който ще установява дали имат обучителни затруднения.

Това предвижда проектът на нова наредба за приобщаващо образование, който беше представен в Министерството на образованието. Оценяването на децата ще влезе в сила най-рано от следващата учебна година, а самата оценка ще се прави от учителите, които ще бъдат обучени на това.

Промените предвиждат още допълнителна подкрепа за децата с изявени дарби и със специални образователни потребности, десет пъти по-малко административни задължения за учителите, повече програми за здравословно хранене и превръщането на библиотеките в места за достъп до съвременните технологии.

Извинителните бележки за отсъствие от училище до три дни по семейни причини пък вече ще се подават до класния ръководител, а не до директора, както е сега. С наредбата се въвежда и допълнителен начин за уведомяване на родителите при налагане на наказание на учениците – по електронната поща.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.