Силно представяне на съставите на ОМД-Русе в Италия

0
197
Силно представяне на

Силно представяне на 10-тия международен летен фестивал „Meet the tradition” в Монтекатини Терме, Италия направиха Танцово студио „Импулс”, мажоретен състав „Екстрийм“ и вокална група „Приста” към Общинския младежки дом в Русе.

В тазгодишното издание се включиха 19 групи от България, Испания, Израел, Унгария, Ирландия, Латвия, Русия, САЩ и др.

Фестивалът се проведе в две вечери, като първата участниците представиха атрактивно дефиле по главната улица на град Монтекатини Терме. Българската група развя националния трибагреник и знамето на Община Русе, а туристи и италианци се снимаха с атрактивните участници от България. В първата концертна вечер момичетата от балет „Импулс” с хореограф Петя Бонева се представиха с различни танци на съвременни песни, които бяха удостоени с много аплодисменти от публиката. Мажоретките от „Екстрийм“ с ръководител Вероника Миланова редставиха различни композиции и бяха едни от най-атрактивните участнички във фестивала, а вокална група „Приста“ с ръководител Доротея Бальовска покори сърцата на публиката с разнообразен репертоар от български и италиански песни.

Втората фестивална вечер съставите се представиха със страхотна фолклорна програма, с която развълнуваха, впечатлиха и докоснаха сърцата на цялата публика.

При награждаването на участниците от Общински младежки дом – Русе и техните ръководители – с плакет, купа и грамота, директорът на фестивала Роберто Кастелини отправи покана към русенци за участие във фестивала и следващата година. „Русе се представи вдъхновяващо, с истинско присъствие на сцената. Благодарим на Община Русе, на Общински младежки дом – Русе, че ни подарихте това вълнуващо преживяване”, заяви артистичният директор на фестивала Светлана Руменова.