Слухове за връзки с Пеевски и Златев прекратили търга за АМ „Хемус“

2
22
Борисов внесе оставката

Това заяви пред журналисти в Прага министър-председателят Бойко Борисов.

“Официално или неофициално върху тази процедура имаше съмнения, че не е така както трябва. Искам да кажа, че тя е извършена абсолютно законосъобразно. Но когато витае в общественото пространство съмнение около сделка, която е около 800 млн. лева държавни пари, никога не бих си позволил да остане в обществото какъвто и да е оттенък, че нещо неправилно сме извършили. Затова разпоредих да я затворят и веднага да се проведе нов търг, защото пари имаме, да бъде направен пред очите на всички медии, които каним да участват, за да можем бързо да започнем двата лота и да ги завършим”, обясни премиерът.

Запитан защо се влияе от слухове, Борисов отговори: „Да кажем, че и аз нещо съм проверил“.

„Ако тръгна да обяснявам повече, мога да си навлека някой съд. Факт е, че към днешна дата това е приключило”, каза още Борисов. Според него КЗК може да каже дали поръчката е била законосъобразна или не. „Аз мога да кажа дали да я спрем поради липса на пари. От утре гарантирам, че тези 2 Лота ще започнат да се правят, обеща премиерът. Той заяви, че обществената поръчка е за много пари и за това я е спрял.

 

2 КОМЕНТАРИ

  1. Тоя шоп, като е толкоз курназ и спира тръжна процедура, да вземе да спре и договорите с американските централи!

  2. Пеевски ни лук ял ни лук мирисал. Да подкрепям предния коментар,Боико да вземе да прекрати и договорите с американските централи.