Солидни глоби

Солидни глоби за „Дунав“, затварят сектор „В“, отложиха решението за Чорбаджийски

Автор:
7 мар. , 2018  

Солидни глоби в размер общо на 3300 лв. наложи Спортно-техническата комисия на ФК „Дунав“ след мача с ЦСКА-София.

Освен това за следващия двубой от първенството ще бъде затворен и секторът за феновете.

На основание чл.37, ал.1, т.4, б.Б, предложение 2 и във връзка с чл.16, ал.2 от ДП /2017-2018/ на „Дунав“ е наложена глоба в размер на 2000 лв. за хвърлени предмети. За същото деяние на „светлосините“ е наложено наказание „лишаване от домакинство за една среща“, но във връзка с чл.37, ал.1, т.21, комисията е заменила наказанието с по-леко – затваряне на сектор „В”.

По сезиране от Комисия „Етика и феърплей”, за нецензурни и вулгарни скандирания на клуба е наложена имуществена санкция в размер на 1000 лева. Други 300 лв. е санкцията за нерегламентирано използване на факли и димки.

За идентични прояви от страна на привържениците на ЦСКА-София на столичния клуб са наложени санкции в размер на 2300 лв.

„Дисципът“ отложи разглеждането на жалбата на „Дунав“ относно действията на капитана на „червените“ Божидар Чорбаджийски, който в 37 минута нанесе две крошета на Васил Шопов. В срок до 12 часа днес комисията е изискала експертен доклад от Съдийската комисия при БФС, за вземане на съответно решение.

Заради натрупани жълти картони Бирсент Карагарен ще пропусне предстоящия на 8 март мач с „Пирин“ и ще трябва да плати глоба в размер на 250 лв.

Съдията Георги Кабаков, който „удари теслата“ на „Дунав“, беше изваден от нарядите за 24-тия кръг. Кабаков беше определен да ръководи срещата между „Верея“ и „Славия“ в четвъртък, но по-късно беше заменен с Валентин Железов. Останалите съдии от бригадата за мача в Стара Загора си остават същите.

 

 Comments are closed.