Спасиха живота и ръката на мъж след инцидент с електрически трион

0
301
Спасиха живота и ръката на мъж

Лекари от УМБАЛ „Дева Мария“ в Бургас спасиха живота и ръката на мъж след инцидент с електрически трион, съобщиха от здравното заведение.

31-годишният Д.А. от Камено бил доведен в болницата след като прерязал ръката си с високооборотен дисков циркулярен трион. Травмата била изключително сериозна – ръката била прерязана до костта, разрязани били мускули, нерви и съдове, включително магистралната артерия и дълбоките вени, отговарящи за кръвоснабдяването на крайника. При такива случаи, ако кръвотечението не бъде овладяно, смъртта настъпва за броени минути, уточняват от болницата.

Незабавно бил сформиран екип от хирурзи и ортопеди, които започнали борбата за спасяването на живота и ръката на младия мъж. Извършена била съдова реконструкция на ръката, като се наложило да бъде взета вена от крака и тя да бъде поставена на ръката. Медиците успели и чрез хирургично-реконструктивен способ да възстановят част от вените на ръката.

По време на продължилата близо 4 часа операция лекарите успели да възстановят нервите и важни мускули, извършена била и пластика на повърхностните тъкани.

„Ръката на мъжа е спасена, а прогнозите за пълно възстановяване са оптимистични“, категоричен е началникът на Клиниката по съдова хирургия доц. д-р Борислав Денчев.

След едноседмично лечение в университетска болница „Дева Мария“, пострадалият Д.А. е изписан и вече се възстановява у дома.