Спечелилият джакпота от лотарията в САЩ си взе парите наведнъж

0
174
Спечелилият джакпота от лотарията в САЩ си взе парите наведнъж

Щастливецът от щата Южна Каролина, който спечели рекордния джакпот от 1,5 млрд. долара е избрал да получи сумата наведнъж, което я намалява до 877,7 млн. долара, съобщи БГНЕС.

Самоличността на човека остава тайна, защото той или тя предпочита така. Печелившият билет за тиража от 23 октомври е бил купен в 20-хилядно градче в северозападната част на щата.

Особеното в случая е, че при закупуване на билета, човекът учтиво отстъпил реда си на опашката на друг, който също купувал билети за лотарията. Именно тази размяна на местата се е оказала важна за спечелилия, защото по този начин точно печелившите, генерирани на случаен принцип от машината числа, са станали негови. Историята е пример за това, че любезността е безплатна, но се цени скъпо и дори може да донесе милиони.

Ако печелившият беше избрал парите да му бъдат изплатени на вноски в следващите 29 години, щеше да получи цялата сума от над милиард и половина. Върху печалбите от лотарията в САЩ се дължат както федерални, така и местни данъци, което означава, че дългосрочното изплащане е още по-изгодно. Въпреки това то бива предпочетено много рядко от спечелилите големи джакпоти.