Студент иска 1 млрд. долара от Apple

0
246
Студент иска 1 млрд. долара от Apple

18-годишният студент Усман Ба от Ню Йорк поиска 1 млрд. долара от Apple като компенсация за погрешни обвинения в кражба, пише Bloomberg.

Той е бил арестуван в дома си и уличен в кражба от магазин от системата за разпознаване на лица на Apple, която компанията използва в своите магазини за проследяване на хора, заподозрени в кражба. Полицията приложила към заповедта снимка, но тя била на друг човек.

В съдебния му иск се казва, че тези обвинения са го довели до сериозен стрес и други проблеми. Една от кражбите, за които му е повдигнато обвинение, е извършена в Бостън, а в същия ден набеденият студент е бил на абитуриентски бал в Манхатън.

Младежът твърди, че е загубил шофьорската си книжка без снимка, която вероятно е намерена или открадната от действителния престъпник и използвана за идентификация в магазините на Apple. Така името му е било свързано погрешка с лицето на крадеца.

Затова настоява Apple по съдебен път да му изплати компенсация от 1 млрд. долара за причинения стрес. Освен Apple ответник по делото е и компанията за сигурност Security Industry Specialists.