Световното Гран При по волейбол започва утре в Русе

0
19
Световното Гран При

Въпреки че от отбора отсъстват пет състезателки, някои от които от основния състав, ще се опитаме да се представи по най-добрия начин на Световното Гран При, което започва утре в Русе.

Това каза на пресконференция в русенската „Булстрад Арена“ наставникът на националния ни отбор по волейбол за жени Иван Сеферинов.

За нас то не е основното състезание, а състезанието, с което, започваме подготовката за световната квалификация и европейското първенство. Въпреки това, ще направим всичко възможно да зарадваме зрителите, да се представим по възможно най-добрия начин и да спечелим трите срещи, каза още Сеферинов.

Целта ни е да подобряваме играта си с всеки изминал мач и разбира се да се класираме за финалната четворка в Чехия. Ние градим нов отбор, а генералната цел пред него са Олимпийските игри в Токио през 2020-а година. Така че двубоите от Световното Гран При са перфектен тест – да видим на какво ниво сме и да дадем шанс на младите ни волейболистки да натрупат международен опит, допълни Феликс Козловски, треньор на Германия.

Наставниците и на четирите участващи отбора – Германия, Казахстан, Южна и България бяха категорични, че очакват интересни мачове между равностойни съперници по време на двубоите. Те не скъпяха суперлативите за условията, които им предоставя спортната зала в Русе.

В първия ден от турнира женският национален тим воден от Иван Сеферинов излиза срещу Казахстан. Двубоят е от 20:10 ч., а в първият мач от 16:40 ч. един срещу друг излизат Корея и Германия.

В събота са двубоите:

16:40 ч. Германия – Казахстан

20:10 ч. България – Корея

 

а в неделя

16:40 ч. Казахстан – Корея

20:10 ч. България – Германия

Дневният билет, който включва и двете срещи за съответния ден от турнира, е на символичната цена от 5 лв.