няма да надхвърлят 10 градуса

Температурите падат, няма да надхвърлят 10 градуса

Автор:
13 ное. , 2017  

Седмицата ще започне с топло за сезона време, но от сряда се очаква застудяване и над по-голямата част от страната максималните температури няма да надхвърлят 10 градуса.

Това показва прогнозата на синоптиците от НИМХ към БАН.

Днес над страната ще преобладава облачно време. Само на отделни места, главно в Южна България е възможно да превали. Ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността. В сутрешните часове на места в Горнотракийската низина ще се образува мъгла. Ще духа умерен до силен южен вятър, северно от планините – фьон. Към вечерта вятърът ще отслабва, в Западна България и ще стихва. Ще бъде топло, с минимални температури предимно между 7° и 12°, максимални – между 15 и 20 градуса.

Във вторник облачността ще е променлива. Валежи не се очакват, температурите ще останат без промяна.

В сряда градусите съществено ще паднат. Максималните ще бъдат между 11 и 16. Очакваната максимална температура в Русенско е 19 градуса.

В четвъртък времето ще остане без промяна. Минималните температури ще са между 4 и 9 градуса. В петък преваляванията ще продължат и ще стане още по-студено. Максималните температури няма да надвишават 11 градуса, прогнозата за Русе е около 8 градуса.

В събота валежите ще спрат. Над Южна България облачността ще намалее, но над Северната част от страната ще остане предимно облачно. Температурите ще останат без промяна. В неделя валежи не се очакват. Облачността ще намалява. Максималните температури ще бъдат между 8 и 11°.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.