Транспортният, вътрешният и регионалният министър подадоха оставка

0
29

Министърът на транспорта, Ивайло Московски, на благоустройството и регионално развитие Николай Нанков и вътрешните работи Валентин Радев са депозирали оставките си. Това каза министърът на благоустройството и регионално развитие Николай Нанков на брифинг в Министерски съвет. Нанков и Радев заявиха, че понасят политическата отговорност, която носят като ръководителите на трите министерства, които имат касателство към трагичния инцидент. Министър Московски е в болничен, заради което не присъства на брифинга.
Радев заяви още, че са събрали всичко необходимо по случая и са го предали на следствие и прокуратура.
„Така всичко да е на светло и всички да сте наясно какво се случва, Така постъпихме, мисля, че е правилно“. допълни Валентин Радев. „Ние очевидно не сме организирали работата в министерствата, за да се случи този инцидент, който преля чашата“, каза още Радев и допълни, по този начин ще понесат политическата отговорност за трагичния инцидент край Своге.
Както ТВН вече писа, по-рано днес премиерът Бойко Борисов поиска оставките на министрите Ивайло Московски, Николай Нанков и Валентин Радев по повод трагичния инцидент край Своге, в който загинаха 17 души.