Три първи копки направиха в Русе, утре предстоят още две

0
32
Три първи копки

Първа копка на три от подобектите, свързани с реализацията на проектите за реконструкция и рехабилитация на градската среда и за система за интегриран градски транспорт бяха направени днес в Русе.

С тях официално се постави началото на строителните дейности на кръстовището между ул. „Райко Даскалов“ и бул. „Фердинанд“, по бул. „Придунавски“ и по ул. „Славянска“.

Спорна работа на изпълнителите пожелаха зам.-кметът по устройство на територията инж. Димитър Наков, колегата му, отговарящ за европейското развитие на града Страхил Карапчански и главният архитект на Община Русе арх. Живка Бучуковска. Тържествен водоствет отслужи отец Марин.

Както ТВН вече съобщи, стойността на двата проекта е близо 50 млн.лв. и се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

За утре – 12 септември, са предвидени още две първи копки по обекти от двете програми – на ул. „Шипка“, където ще бъде изграден надлез над бул. „България“, чрез който ще се осъществи връзка между кварталите „Родина“ и „Чародейка“, и в района на розариума в Парка на младежта.