Трима ученици от Русе летят за Брюксел

0
1404

Това съобщиха от офиса на евродепутата Мария Габриел, която е ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП и зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент.
Като победители в ученическия конкурс за есе и мултимедийна презентация на тема „Помощта на ЕС за развитие – моят поглед, моите идеи” за Брюксел ще летят Виктория Бадева от Гимназията по туризъм, Кристина Косовска от МГ”Баба Тонка” и Преслава Градева от СОУЕЕ “Св. Константин-Кирил Философ”. Виктория и Кристина са отличени в конкурса за есе, а Преслава – за мултимедийна презентация.
Габриела Атанасова от СОУ “Васил Левски” в Русе и Михаела Христова от СОУ “Христо Ботев” пък получиха поощрителни награди – МР4-плеъри.
„Темата беше трудна, но основното е, че помощта на ЕС за развитие е инвестиция в бъдещето, инвестиция в по-мирен и сигурен свят. Повечето от участниците са откроили образованието като приоритет на помощта за развитие. Радващото за мен е, че младите хора са разбрали, че по-доброто образование води до по-добра перспектива, до икономическо и социално развитие. Основното послание е, че ЕС трябва да продължи да помага на най-бедните и слабо развити страни, защото помагайки на тях, помагаме на самите себе си.”, каза при обявяване на наградите Мария Габриел.