ЦСКА с успех над „Левски“ в дерби с 6 червени картона

0
1157

Гола на победата за „червените“ вкара Емил Гъргоров в 69-ата минута от дузпа, отсъдена за събаряне на Тони Силва. Това бе втори жълт картон за капитана на „сините“ и той се отправи към съблекалнята, където 40 минути по-рано се прибра защитникът на ЦСКА Борис Галчев.

Мачът протече „с две лица“. Двата отбора изиграха добро първо полувреме, в което имаше доста динамика и положения за гол.

Добрите впечатления обаче бяха заличени през вторите 45 минути, изпълнени с посредствен футбол, грозни сцени по трибуните и нови 5 червени картона на терена. В самия край на мача бяха изгонени Ларсон Туре и Райс Мболи. При атака пред вратата на ЦСКА Мболи овладя топката и падна на земята, а минаващият край него Туре я ритна в ръцете му. Стражът на ЦСКА не му остана длъжен и хвърли топката в главата му, след което и двамата бяха пратени да охлаждат нервите си под душа.

След края на мача пък Омар Косоко, който беше заменен през второто полувреме, се сби с Владимир Гаджев и двамата увеличиха броя на червените картони до шест.

Мачът бе белязан и от множество грозни сцени от страна на феновете по трибуните, които замерваха полицаи и ръководители на клубове с боклуци.