ЦСКА-София с първа „европейска“ победа

0
29
първа „европейска“ победа

ЦСКА-София записа първа „европейска“ победа, побеждавайки с минималното 1:0 латвийския “Рига” в мач от втория предварителен кръг на Лига Европа. Победния гол за успеха на „червените“ вкара Тиаго Родригес в началото на второто полувреме.

Българският тим игра по-добре, но пропусна няколко изгодни шанса да запише по-убедителна победа, с която да гледа по-спокойно към реванша. Няколко пъти трябваше и вратарят Черниаускас да се намесва при атаки на “Рига”.

В началото на мача ЦСКА се опита да бъде по-активния отбор и да притисне съперника си, но не успя да осъществи типичния домакински натиск. Защитниците на червените грешаха много от подаванията, при изнасянето на топката, което създаде възможности за контраатаки на латвийците. Едва след средата на първата част ЦСКА започна да атакува по-масирано в предни позиции и се настани пред вратата на Озолс, но гол така и не падна.

Направените веднага след почивката смени в състава на „червените“ дадоха отражение върху играта на отбора. Само 5 минути след подновяването Тиаго Родригес отправи топовен изстрел от над 25 метра и не остави шансове на Озол – 1:0 за ЦСКА.

Последва силен период за червените, които започнаха да играят с много повече енергия. Няколко пъти от крилата идваха опасни пробиви и подавания, но последният пас се оказваше неточен.

В заключителните 20 минути ЦСКА игра предпазливо като не искаше да атакува с повече футболисти, за да не се оголва в защита. Все пак няколко добри шанса се откриха пред Джеси и Кристиян Малинов, но те не бяха използвани от играчите в червено.