Турски автобус изгоря край Бяла

0
887
Турски автобус изгоря край Бяла

Турски автобус изгоря край Бяла. Инцидентът станал малко след 4,30 ч. тази сутрин. Първоначалната информация от АПИ беше за изгорял тежкотоварен автомобил, но на мястото на инцидента стана ясно, че става дума за автобус, който пътувал от Истанбул до Букурещ, откъдето трябвало да вземе пътници. Автобусът бил празен, в него пътували само тримата шофьори. Те успели своевременно да слязат от горящата машина, нито един от тях не е пострадал. Опитали със собствени сили да изгасят пожара, но безуспешно. Преминаващ водач сигнализирал за инцидента на тел. 112, но до пристигането на пожарникарите отънят унищожил машината почти изцяло.

Огнеборците са предотвратили взрив на резервоара, който е бил пълен.

Заради инцидента м продължение на няколко часа движението в участъка беше затруднено и то беше отклонено по обходен маршрут през гр. Борово. Малко след 8 часа сутринта движението в участъка е било възобновено с пропускателен режим.

Очаква се през деня изгорелият автобус да бъде издърпан от пътя, за да се освободи трафикът.

Най-вероятна причина за пожара, според огнеборците, е късо съединение в електрическата система на автобуса. Той е почти нов, произведен е през 2013 г.