Обвиненият в убийство

Убиецът от Голямо Враново остава за постоянно в ареста

Автор:
17 май , 2017  

Обвиненият в убийството на 68-годишната Райме Хасанова от с. Голямо Враново Джейлал Юсеинов остава за постоянно в ареста.

Това постанови Окръжният съд в Русе, уважавайки искането на Окръжната прокуратура за налагане на 66-годишния мъж на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

По време на заседанието стана известно, че ден след престъплението Юсеинов е проявил агресия към друга жена, която успяла да избяга и да потърси помощ при съседи.

Адвокатът на обвиняемия поиска по-лека мярка за неотклонение. По думите му намерението на Юсеинов не е било да лиши жената от живот. Съдът обаче не прие мотивите му и прецени, че са налице достатъчно доказателства, че Джейлал е извършител на престъплението, както и че съществува вероятност той да се укрие и евентуално да извърши друго престъпление.

Както ТВН вече съобщи, престъплението беше извършено привечер в четвъртък, 12 май. Воден от сексуални мотиви Джейлал влязъл в дома на самотно живеещата Райме. Вероятно тя му е оказала съпротива, при който той удушил жената. Тялото й било открито на следващия ден от съседка, която алармирала полицията. По време на проведените оперативно-издирвателни действия за малко повече от 24 часа криминалистите установили, че извършител на деянието е бившият строителен работник, а в неделя той направил самопризнания.Comments are closed.