„Уикенд туризъм“ и Фестивал на туристическите анимации в Русе

Автор:
10 май , 2018   Video

Министърът на туризма Николина Ангелкова и кметът Пламен Стоилов дадоха старта на Четиринайсетото издание на туристическото изложение “Уикенд туризъм” и 11-ия фестивал на туристическите забавления и анимации, които започнаха днес в Русе. В празничната програмата за откриването се включиха Прабългарска школа за оцеляване „Бага-Тур“, акробати от спортен клуб „Локомотив“, група от гайдарска школа „Великов“ в Силистра и Държавна опера – Русе.

„Днес е един хубав ден за Русе. Това изложение през годините става все по-успешно и привлича все по-голям интерес“, каза в словото си при откриването кметът Стоилов.

Министър Ангелкова изтъкна значението на фестивала за икономиката на общината, като подчерта, че през миналата година в област Русе са реализирани над 144 000 нощувки. Приходите от тях са близо 7,3 млн. лева, което показва колко важен за икономиката е секторът, каза Ангелкова и допълни, че Министерството на туризма ще продължи да подкрепя това изложение.

„Министерството на туризма ще продължи да насърчава и разширява участието на изложението. Град Русе е и един от двигателите на Дунавската стратегия, като успешно се създават международни връзки и съвместни проекти с партньорите от Румъния и по този начин се промотират културните туристически атракции и дестинации в региона“, каза министър Ангелкова.

Изложенията, които ще продължат до 12 май, събота, тази година привлякоха над 250 участници от страната и чужбина. Те представят своята продукция на щандове, разположени във фоайето на Доходното здание и пред емблематичната за Русе сграда. В програмата на изложението тази година ще бъде представен и международен тур филм фест “На източния бряг на Европа”, по време на който ще бъдат прожектирани 60 филма от различни кътчета на страната и Европа. Ще се състои и фестивалът “Магията на фолклора”, посветен на запазването на българската народна традиция.

Програмата предлага още кулинарно състезание с младежи “Като шеф готвачите”, “Площадка за безопасно движение” – игра за деца, “Биг Бенд парад” с участието на оркестри от Русе, Габрово, Велико Търново и Шумен, ретрофото “Лента Скайлайн”, демонстрации на нов регионален продукт с участието на известния кулинар Иван Звездев, занаяти и демонстрации от художници и аниматори.

 


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.