Валежите отслабват значително

Валежите отслабват, температурите падат

Автор:
4 дек. , 2017  

От понеделник валежите отслабват значително, но идва ново застудяване, показва прогнозата на синоптиците от НИМХ при БАН.

Още днес над страната ще започне да преминава студен атмосферен фронт. С преминаването на фронта от запад на изток ще има превалявания, отначало от дъжд, който, с понижението на температурите, на места ще преминава в сняг. Сутрешните температури ще бъдат отрицателни, а дневните ще бъдат между 3 и 10 градуса в цялата страна, в Русе – около 4 градуса. От северозапад облачността бързо ще се разкъсва и до вечерта над западната половина ще намалее до незначителна. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад.

Във вторник се очаква максималните температури да паднат още и ще бъдат между 0 и 7 градуса, остава ясно и слънчево. В сряда, когато ще отбележим и Никулден, ще бъде студено, без валежи, с дневни температури между 3 и 8 градуса.

В четвъртък сутринта минималните температури ще бъдат между минус 7 и минус 2 градуса, а максималните – между 2 и 9 градуса. За София минималната температура ще бъде около минус 7 градуса, а максималната – около 3 градуса над нулата.

На 8 декември, петък, когато студентите се подготвят за празника си, температурите ще бъда отрицателни в цялата страна. През деня стойностите ще достигнат между 3 до 6 градуса и ще бъде слънчево.

 Comments are closed.