Валежите спират, температурите се покачват

0
17
през първата седмица на септември

С изключение на първия ден от новата седмица, през останалите дни времето ще бъде типично лятно, с температури около и над 30 градуса.

Това показва прогнозата на синоптиците от НИМХ при БАН. Днес през деня на много места отново ще има валежи, които на места ще са интензивни и придружени с гръмотевици. По-съществени разкъсвания на облачността ще има над северозападните и югозападните райони, където и дневните температури ще са по-високи. Ще духа умерен, в югоизточната половина от страната и силен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между 20° и 25 градуса.

От вторник времето ще се стабилизира и температурите ще започнат плавно да се повишават. На места в сряда ще има валежи, придружени от гръмотевици. Температурите ще се повишат и над по-голямата част от страната ще бъдат около и над 30 градуса.

В четвъртък облачността ще се разкъса и валежите ще спрат. Температурите ще се повишат с няколко градуса. Повишението на температурите ще продължи до края на седмицата, като в събота и в неделя над по-голямата част от страната ще бъдат около 35 градуса.