"Веселият светофар"

“Веселият светофар” ще учи децата в Русе на безопасно движение

Автор:
11 окт. , 2017  

Два образователни спектакъла – “Веселият светофар” и “С огъня шега не бива” ще представи в края на месеца ДТ „Сава Огнянов“ в Русе.

Това съобщи директорът на театъра Орлин Дяков. Спектаклите са насочени към децата на възраст първи – шести клас, целта е по привлекателен начин те да научат „азбуката“ на безопасното движение по пътищата и на пожарната безопасност.

Двата проекта се осъществяват съвместно с КАТ-Русе, и с противопожарната служба в града. Представленията са изградени на базата на игри – във всеки спектакъл има по четири игри, в които ще участват 26 деца. В края на представлението служител на КАТ-Русе, и на противопожарната служба ще разговаря с учениците. Всяко дете, участвало в игрите, ще получи за награда образователна книжка по темата.

Автор на спектаклите, които ще се играят в малката зала на театъра, е Панайот Цанев, участват актьорите от Русенския театър Крум Берков и Йовко Кънев.

Премиерите на “Веселият светофар” и “С огъня шега не бива” ще бъдат съответно на 25 и на 27 октомври тази година. След това представленията ще се играят, когато има заявки от училищата.

 


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.