Ветераните победиха общинарите на старта на Каменица Фен Купа 2018

0
18
Ветераните

С успех за ветераните на ФК „Дунав“ срещу сборен тим, съставен от служители на Община Русе и журналисти, на стадион „Дунав“ в Русе започна шестият регионален полуфинал на „Каменица Фен Купа 2018“.

Съгласно регламента, участващите отбори полуфиналисти са общо 32, като 18 са от града домакин, 7 от Разград, 4 от Търговище и 3 от Силистра. Те заслужиха местата си по време на предварителните квалификации за 4-те области, в които взеха участие почти 150 отбора. От Русенско в тазгодишните квалификации на Фен Купа се включиха повече от 80 отбора.

Откриването на турнира в крайдунавския град за поредна година беше придружено с много емоции. Настроението беше подсилено и от интересен демомач между сборен тим на Община Русе и журналисти срещу ветераните на ФК „Дунав“, в състава на които се включи и „радостта на народа“ Божидар Искренов. Той вкара и първия гол за „ветераните“. Двубоят завърши с победа 4:2 за бившите футболисти на „Дунав“.

Футболният празник на Фен Купа 2018 в Русе продължава и утре с фазата на директните елиминации. Името на новия регионален шампион ще стане ясно веднага след финалния мач, който започва в 13:00 ч. В почивката преди него ще се проведе още един много интересен мач между фен-клубовете на „Астън Вила“ и „Дунав“ Русе. Без значение от развръзката, емоциите със сигурност ще са на ниво.