Виолета Радкова подреди „О, щастливи дни“

Автор:
17 май , 2018   Video

„О, щастливи дни“ е озаглавила юбилейната си изложба русенската художничка Виолета Радкова. В експозицията, която е подредена в малката зала на ул. „Борисова“ №6, са включени над 30 творби, по-голямата част от които създадени през последните 7-8 месеца.

Още при влизането в залата, посетителят се пренася в приказен, вълшебен свят, в който са умело съчетани златисто, светлосиньо и тъмно. Русенски пейзажи, интериори, нежни момински тела са част от композициите й. Специално място в юбилейната експозиция заемат две произведения, на които е изобразен съпругът й – актьорът Иван Самоковлиев, на когото е посветена изложбата – като Дон Кихот, нарисуван в черно и златисто, и като Тимон Атински от едноименната шекспирова пиеса, постановка на Силистренския театър.

„Аз мисля, че той е един от най-добрите актьори в русенския театър. Много добър модел за портрет е. Обичам да го рисувам, но в роли и си запазвам картините“, казва Виолета.

Стилните русенски фасади, които сами по себе си са едни изящни приказки за рокли от тафта, колосани дантели и съвършенство, са още един сюжет, който Виолета Радкова с любов и пиетет транскрибира и в новите си платна. Тя ги облива ту със слънчева, ту с лунна светлина, населява ги с детайли, които понякога са издайнически бъбриви, друг път само намекват за нещо, което предстои да се случи зад ъгъла или зад прозореца.

Специално място е отделено и на няколко пана, в които Радкова е включила снимки с любими хора. Изложбата може да бъде видяна до края на месеца.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.