Мощни фирми поемат волейболния „Дунав“, целта е Суперлигата

Автор:
12 сеп. , 2017   Video

Няколко мощни фирми дават „рамо“ на волейболния „Дунав“ е целта е догодина отборът за играе в Суперлигата.

Това заяви пред журналисти новият председател на управителния борд на клуба, Стефан Дюлае. Фирмите, които застават канадско-френската „Линамар Монтюпе“, „Приста Ойл“ и „Монбат“, както и Булстрад Арена“. По думите на г-н Дюлае, целта е създаване на отбор по европейски стандарт. Той изказа благодарност на бившия председател на клуба Валери Андреев, който остава важна част в управителния съвет. „Благодарни сме и за безценната подкрепа на кмета и Община Русе, с тяхна помощ ще продължим волейболната традиция, в града и региона, която е повод за гордост за всички русенци“, допълни г-н Дюлае.

„Първата краткосрочна цел и амбицията на отбора е да спечели мястото си в Суперлигата. За Клубът ще разполага с бюджет от 500 хиляди лева,

Втората ни цел, която е дългосрочна, е да изградим клуб с организация по подобие на водещите европейски клубове. Третата ни амбиция е да подобрим условията и качеството на тренировките за младите, защото Русе е доказало в годините, че ражда големи спортни таланти, които ние трябва да развием, за да постигат високи спортни резултати, допълни Петър Шопов, новият старши треньор на Волейболния клуб.

Волейболът ще е основна тема през идната година, когато „Булстрад Арена“ ще е домакин на Световното първенство по волейбол 2018 г., а ВК „Дунав“ ще се погрижи да зареди още през 2017г. русенци със спортен хъс и амбиция по време на домакинските си мачове. Те ще се играят в „Булстрад Арена“, за което клубът подписа Меморандум за разбирателство и сътрудничество в областта на развитието на Сдружение „Волейболен клуб Дунав Русе“ и волейболния спорт в град Русе.Comments are closed.