Владимир Пелов убит при престрелка в Ботевград

0
28
Владимир Пелов

Владимир Пелов, който в началото на м. април избяга от Централния софийски затвор, е бил убит в престрелка тази нощ.

Инцидентът станал в центъра на Ботевград около 23 часа. Според официалната, до момента, информация, на място е бил убит един мъж, а друг, с прострелни рани, е откаран в “Пирогов”. Идентификацията на Пелов се извършва по пръстови отпечатъци, тъй като брат му е отказал да го разпознае категорично.

Според първоначалната информация вторият мъж е Марио Панчев, по прякор Големия или Дебелия. Раненият мъж е настанен в реанимацията на “Пирогов” в много тежко състояние,  с опасност за живота. През нощта той е бил опериран. Засегнати са коремът и гръдният кош, както и вътрешни органи. В момента пациентът е на апаратна вентилация.

На мястото са намерени 3 оръжия. Все още не е ясно и какво е предизвикало срещата и стрелбата между Пелов и Марио Панчев. Полицията тепърва ще извърши разпит на свидетели и евентуални очевидци.По първоначална информация двамата са стреляли един срещу друг заради стар спор за жена.

Марио Панчев е известен в крими средите, с множество регистрации за различни престъпления. Основната му дейност е сводничество. Не е ясно дали преди това е влизал в конфликт с Владимир Пелов.

Владимир Пелов избяга от затвора заедно с друг бандит – Радослав Колев на 3 април. Измъкването им беше буквално като на кино. Двамата се снабдили с оръжие, след което успели да стигнат до мястото за получаване на колети и да избягат.