Връчиха наградите „Русе“

0
1095
Концерт „Върви народе възродени“

nagrada_ruse-hr_beloev54За принос си в развитието на науката и по повод 70-годишнината беше отличен Русенският университет, Държавната опера получи приза за заслугите си в популяризирането на изкуството, Регионалният исторически музей – за креативност и ново подходи в дейността си и  ОДЗ „Снежанка“ – за приноса си в подготовката на младото поколение.

nagrada_ruse-plamen_bejkov68С индивидуални награди бяха отличени Мария Иванова – ст. учител по информатика и ИТ в СОУ „В. Левски“, проф. д-р Маргарита Теодосиева и проф. д-р Юлиана Попова от РУ „Ангел Кънчев“, видният краевед доц. д-р Васил Дойков, Пламен Бейков – солист на Русенската опера, художникът Маньо Манев и Ангел Митрофанов от Дунавската задруга на майсторите на народните художествени занаяти.

С наградата „Студент на годината“ бяха удостоени студентите от Русенския университет Слави Георгиев, Павел Златаров и Слави Дяковски.

nagrada_ruse47В концертната част на церемонията участие взеха ДВГ „Слънце“, децата на ФТТ „Найден Киров“, възпитаниците на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ от специалност „Класически танц“ и класа по народно пеене, както и инструменталистите Николай Димитров, Йоана Делимаркова, Тереза Тодорова и Александър Събев.