За първи път: Помощник-учители в търновските детски градини

Автор:
5 окт. , 2017   Video

За първи път помощник-учители се грижат за 3-годишните малчугани от първите групи в търновските детски градини. Част от назначените млади педагози са без стаж – току-що завършили университет, други имат повече от три години практика. Идеята за приемането на подкрепящите учители възникна при срещата на младите преподаватели от областта с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев. Тя бе приета от общинското ръководство на Велико Търново и се реализира успешно.

Необходимостта от помощник-учители е породена от желанието на ръководствата за по-добро обгрижване на децата и удовлетворение молбите на техните родители, уточни директорката на една от търновските детски градини Албена Генчева.

„Ефектът от работата на младите помощник-учители е двоен и дори троен“, коментира още тя.

Още от първия ден младите педагози са се справили отлично с трудната задача да накарат децата да се чувстват добре и извън семейната им среда.

563 са момичетата и момчетата в общо 16-те първи групи в детските градини на старата столица. Назначените помощник-учители са 13, а минималната заплата на педагозите без опит е 760лв.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.